Tisztelt BTCS!

Mikor tömegközlekedéssel jártam, rendelkeztem bérlettel, illetve ha éppen azzal nem jeggyel. (munkám miatt kocsival jártam az utóbbi időkben).

Három éves kislányommal tartottunk a Hősök terére pár hónapja, mikor három középkorú úr szált fel a buszra. Beszélgettek melyből kiszűrődött, hogy szerencsét próbálni jöttek fel a Fővárosba az éhíségből. Ekkor szált fel egy ellenőr Hölgy napszemüvegben, melyet egy pillanatra sem vett le.
Kérte a jegyeket. az egyik úr már készítette az igazolványokat, és kezdődött. Ekkor oda léptem, hogy a ( kifizetett szolgáltatásként) jegytömbömből lyukasszak nekik is. A hölgy kioktatott , hogy nem lehet átruházni, én nem értettem ezen mi átruházás, hiszen nem leszálltam, és továbbadtam ... Kislányom értetlenül szemlélte az eseményeket, s  mivel megviselte a jelenet, nem mentem bele még mélyebben, azonban felhívtam a BKV telefon számát, hogy megkérdezzem, kinek van joga felülbírálni azt , hogy én kinek, mikor  adok a kifizetett jegyemből. Sokszori kapcsolgatás után egy vezetővel beszéltem, aki terelte a beszélgetést (hogy mind két felet hallania kéne) de érdemi választ nem adott, pedig csak egy szituációtól független kérdést tettem fel. Sőt e-mailben sem volt hajlandó kiküldeni azt a szabályt, mely szerint az ellenőr eljárt, mikor nem vette figyelembe a kilyukasztott plusz jegyeket.
Kérdem Én, nem elég, hogy az ember elviseli, hogy minden 3. busz lerobban, a metró kigyullad, de hogy még ezt is megtehessék, felháborítónak tartom.

Elhatároztam, hogy ezentúl én is bliccelni fogok, és ha jönnek az ellenőrök inkább kizárom magam az utazásból.

Amiben lehet, támogatom az Önök csoportját, és szeretnék mihamarabb csatlakozni.

Üdvözlettel

R.A.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tárgy: egy BKV történet a jogtalanságról

Szöveg:
 T. BTCS

Szívből utálom a BKV-t
 
Most nem részletezném, de a negatív tapasztalatok sokaságát éltem át tömegközlekedéseim közepette.
 
Kiemelkedő egy történet. A busz a végállomásról indult. A buszvezető pihenőben kedélyesen cseveg egy nővel, aki a busz 2. lépcsőjénél áll, eltorlaszolva a bejáratot. A busz alapból első ajtós felszállású, tehát a buszvezető ellenörzi a jegyet.
 
Szépen ki van írva, hogy a buszvezetőtől 400 Ft ellenében lehet menetjegyet vásárolni, megjegyzem ez is egy érdekes dolog, hogy a buszvezetőtől vásárolt jegy miért drágább, talán büntetésből, és miért az utas szívja, hogy kevés helyen lehet bkv. menetjegyet kapni, no de ez egy másik téma lehetne.
 
Jön egy felszálló hölgy, csak az egyik lábát tette fel a buszra, de a buszvezetővel csevegő hölgy elállta útját, előkapta ellenőr karszalagját és kérte a jegyét. A felszálló hölgynek nem volt jegye, de akart volna venni a buszvezetőtől, de az ellenőr nem engedte hogy jegyet vegyen és megbüntette 6000 forinttal, amit a hölgy kifizetett és beült a buszba, (a busz fél óránként járó környéki busz volt).
 
Beszélgetést kezdtem az imént megbüntetett utastársammal, hogy szerintem mennyire jogtalan volt a büntetése, de ő beletörődötten viselkedett....... én azóta is dühöngök, ha erre gondolok.

Mit meg nem engedhetnek maguknak az utassal szemben!

Elsősorban erre kellene rámenni, hogy mi jogos és jogtalan.
 
Igenis foglalja össze a BKV, foglaljon állást! Például lehet-e büntetni a buszmegállóban stb.
 
Kellene egy forum, ahová az ilyen esetek nyilvánosság elé kerülhetnének.
 
Én nyugdíjas vagyok, szívesen átélném azt a pillanatot, amikor az ellenőr éppen megbüntet egy bliccelőt amikoris én nyugodt mosollyal átnyújtanék egy lyukasztott, érvényes menetjegyet a bliccelőnek.
 
Vajon hogyan képzelik ezt a gyakorlatban. Ki fizeti a plusz jegyeket :) ? Csak jártamban-keltemben kell beavatkozni, vagy meghatározott időben, meghatározott vonalakon?
 
üdv. B Judit egy lelkes pártoló